Veilig Mailen in studentenzaken


Het indienen van een beroep of indienen van aanvullende stukken is heel eenvoudig. Studenten kunnen hiervoor het webformulier voor studentenzaken gebruiken. Dat formulier vind je aan de rechterkant van deze pagina. Ook de onderwijsinstellingen kunnen voor het indienen van hun stukken gebruikmaken van het webformulier.

Bij het gebruik van het webformulier wordt je e-mailadres geverifieerd en je telefoonnummer gevraagd en geverifieerd door middel van een code die je via een sms ontvangt. Na verzending van het beroepschrift en/of aanvullende stukken, krijg je als ontvangstbevestiging een automatisch antwoord met de vermelding van de stukken die je hebt ingestuurd. Een inhoudelijke reactie op je inzending krijg je van ons als veilige mail. Dat is een e-mail die je niet direct in je mailbox ontvangt, maar die je na validatie van je opgegeven telefoonnummer kunt openen. Zo blijft je privacy volledig gewaarborgd.

De combinatie van je e-mailadres en je telefoonnummer wordt door ons bewaard en iedere volgende keer dat je gebruik wilt maken van het webformulier opnieuw gebruikt ter verificatie. Mocht je mobiele telefoonnummer sinds de laatste keer zijn gewijzigd, dan kun je dit niet zelf aanpassen. Neem dan contact op met de publieksvoorlichters van de Raad van State om je mobiele telefoonnummer door ons in het systeem te laten aanpassen. Als je een jaar geen gebruikmaakt van het webformulier, worden je contactgegevens verwijderd. Je moet je een volgende keer dan opnieuw aanmelden via het webformulier.

Je kunt ook op andere manieren beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Je kunt daar meer over lezen op onze website.


Studenten en onderwijsinstellingen kunnen gebruikmaken van het speciale webformulier voor Veilig Mailen.