Livestream zitting over reconstructie van de N65 bij Vught en Haaren

Gepubliceerd op 15 april 2022

De Afdeling bestuursrechtspraak houdt op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april een driedaagse rechtszitting over bestemmingsplannen en vergunningen van de gemeenten Vught en Haaren die een reconstructie van de autoweg N65 mogelijk maken. Een groot aantal bezwaarmakers uit Vught en Helvoirt is het hier niet mee eens en komt tegen de besluiten in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak. De rechtszitting wordt gehouden in het gebouw van de Raad van State in Den Haag en is alle dagen voor belangstellenden via een livestream te volgen.

Livestream

Vanaf dinsdagochtend 19 april om 9.00 uur staat op deze pagina een link naar het YouTubekanaal van de Raad van State. Vanaf 9.55 uur is er beeld van de zittingszaal. De zitting zelf begint op alle drie de dagen om 10.00 uur.

Waar gaat de zaak over?

De zaak gaat over het bestemmingsplan 'N65 Vught' van de gemeente Vught en het bestemmingsplan ‘N65 Helvoirt 2020’ van de gemeente Haaren. De bestemmingsplannen maken een reconstructie van de N65 mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders van Vught heeft ook zogenoemde hogere geluidswaarden vastgesteld vanwege de reconstructie. De N65 loopt van de A58 bij Tilburg naar de A2 bij Den Bosch. De weg is een belangrijke ontsluitingsweg voor de gemeenten Haaren, Vught en Oisterwijk. Het toegenomen verkeer op de N65 heeft volgens de gemeenten nadelige gevolgen voor de leefbaarheid, de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. Daarom willen zij de N65 aanpassen met onder meer een aantal ongelijkvloerse kruisingen. Een groot aantal inwoners van Vught en Helvoirt die in de buurt van de N65 wonen, vrezen dat de reconstructie tot veel meer verkeer en verkeersonveilige situaties gaat leiden. Ook maken zij zich zorgen over trillings- en geluidhinder, stikstofuitstoot op beschermde natuurgebieden in de buurt, een verslechtering van de luchtkwaliteit en een waardedaling van hun woningen.

De zitting zal ook gaan over de omgevingsvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Vught heeft verleend voor werkzaamheden op de Jagerboschlaan in Vught en over het besluit om de Jagerboschlaan in Vught open te stellen voor auto's.

Uitspraak nog niet op 21 april, deze volgt later

De rechtszaak wordt behandeld door een zogenoemde meervoudige kamer met de staatsraden Rosa Uylenburg, Peter Knol en Aaldert ten Veen. Zij doen na de zitting op 21 april niet meteen uitspraak in deze zaak. Die volgt later. Wilt u op de hoogte blijven? Maak dan gebruik van onze e-mailservice in deze zaak met zaaknummer 202004196/1 (bestemmingsplan N65 Helvoirt 2020, gemeente Haaren) of zaaknummer 202003472/1 (bestemmingsplan N65 Vught, gemeente Vught).


Zittingszaal bij de Raad van State

De livestream van deze zitting is opgenomen. U kunt de zitting via onderstaande link terugkijken op het YouTube-kanaal van de Raad van State.