Livestream zitting over supermarkt in Eelderwolde

Gepubliceerd op 26 maart 2021

Op maandag 29 maart 2021 om 11.00 uur behandelt de Afdeling bestuursrechtspraak op een rechtszitting de zaak over een geplande supermarkt in Eelderwolde. De eigenaar van het perceel en een projectontwikkelaar willen in de wijk Ter Borch een supermarkt bouwen, maar de gemeente Tynaarlo wil hier niet aan meewerken. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de Raad van State in Den Haag. Belangstellenden kunnen de zitting via een livestream volgen.

Livestream

Vanaf 10.55 uur is er beeld van de zittingszaal. De zitting zelf begint om 11.00 uur.

Waar gaat de zaak over?

De zaak gaat over het besluit van de gemeenteraad van Tynaarlo om het bestemmingsplan ’Supermarkt Ter Borch’ niet vast te stellen. De zaak gaat ook over de weigering van het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo om de benodigde omgevingsvergunning voor de bouw van de supermarkt te verlenen. De gemeente wil om diverse redenen niet meewerken aan het bestemmingsplan. Zo zou de supermarkt het groene karakter van de wijk aantasten en zou de supermarkt ook te veel verkeer aantrekken. Verder zou er te weinig draagvlak zijn voor een supermarkt op deze locatie. De eigenaar van het perceel en de projectontwikkelaar zijn het hier niet mee eens en komen in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Ook een aantal omwonenden heeft beroep ingediend. Zij willen de supermarkt wel en vinden dat de gemeente aan het plan had moeten meewerken.

Uitspraak nog niet op maandag 29 maart, deze volgt later

De zaak wordt behandeld door een zogenoemde meervoudige kamer met de staatsraden Van der Beek-Gillessen, Baldinger en Gundelach. Zij doen na de zitting niet meteen uitspraak in deze zaak. Die volgt later. Na de zitting zal voorzitter Van der Beek-Gillessen wel aangeven wanneer de uitspraak ongeveer kan worden verwacht. Wilt u op de hoogte blijven? Maak dan gebruik van onze e‑mailservice in deze zaak met nummer 201905670/1.


De livestream van deze zitting is in zijn geheel opgenomen. U kunt de zitting via onderstaande link terugkijken op het YouTube-kanaal van de Raad van State.