Livestream zitting over provinciaal inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Gepubliceerd op 5 maart 2021

Op maandag 8 maart 2021 om 10.00 uur start de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met de behandeling van de rechtszaak over het provinciale inpassingsplan N279 Veghel-Asten. Voor de behandeling van deze zaak is vier dagen uitgetrokken vanwege de vele beroepschriften die tegen het inpassingsplan zijn ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de Raad van State in Den Haag. De eerste twee dagen, maandag 8 maart en dinsdag 9 maart, is de zitting in ieder geval via een livestream te volgen. Aan het eind van de tweede zittingsdag beslist de Afdeling bestuursrechtspraak of ook de zitting op woensdag of donderdag via een livestream wordt uitgezonden.

Livestream

Vanaf 09.55 uur is er beeld van de zittingszaal. De zitting zelf begint om 10.00 uur.

Waar gaat de zaak over?

De rechtszaak gaat over het inpassingsplan ‘N279 Veghel-Asten’ dat provinciale staten van Noord-Brabant hebben vastgesteld. De N279 is een belangrijke weg voor de bereikbaarheid van de regio Zuidoost-Brabant. De provincie Noord-Brabant wil met het inpassingsplan de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeteren op de N279 tussen Veghel en Asten. Daarvoor worden aansluitingen en kruisingen van de N279 ongelijkvloers gemaakt en alleen bij Veghel wordt de weg een tweebaansweg. Tegen het inpassingsplan zijn 61 beroepschriften ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij hebben tal van bezwaren tegen het inpassingsplan. Deze bezwaren gaan over geluidsoverlast, verkeersbelasting, luchtkwaliteit en de gevolgen voor de natuur in de omgeving.

Uitspraak nog niet op donderdag 11 maart, deze volgt later

De zaak wordt behandeld door een zogenoemde meervoudige kamer met de staatsraden Minderhoud, Hoekstra en Van Ravels. Zij doen na de vierdaagse zitting niet meteen uitspraak in deze zaak. Die volgt later. Na de zitting op donderdag zal voorzitter Minderhoud wel aangeven wanneer de uitspraak ongeveer kan worden verwacht. Wilt u op de hoogte blijven? Maak dan gebruik van onze e‑mailservice in deze zaak met nummer 201900309/1.


Zittingszaal bij de Raad van State

Op dinsdag 9 maart is vanaf 10.00 uur de tweede dag van de zitting te volgen via een livestream.