Uitspraak 202200906/2/R3


Volledige tekst

202200906/2/R3.
Datum uitspraak: 9 februari 2022

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

PROCES-VERBAAL van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht), met toepassing van artikel 8:83, vierde lid, van die wet, hangende het hoger beroep van:

[verzoekster], wonend te Brielle,

verzoekster,

tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 4 februari 2022 in zaak nr. ROT 21/4478 in het geding tussen:

[verzoekster] en [partij]

en

het college van burgemeester en wethouders van Brielle.

Tegenwoordig:

voorzieningenrechter: mr. J.Th. Drop

griffier: mr. N. Tibold

Bij besluit van 21 januari 2021 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor de kap van twaalf bomen aan het Asylplein te Brielle.

Bij besluit van 13 juli 2021 heeft het college het daartegen door [verzoekster] gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 4 februari 2022 heeft de rechtbank het daartegen door [verzoekster] ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft [verzoekster] hoger beroep ingesteld. Ook heeft zij de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzieningenrechter:

I.        schorst bij wijze van voorlopige voorziening het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Brielle van 21 januari 2021;

II.       gelast dat het college van burgemeester en wethouders van Brielle aan [verzoekster] het door haar voor de behandeling van het verzoek betaalde griffierecht ten bedrage van € 274,00 vergoedt.

Daartoe overweegt hij het volgende.

In verband met de onomkeerbare gevolgen van de uitvoering van het besluit van 21 januari 2021 en de omstandigheid dat die uitvoering aanstaande is, ziet de voorzieningenrechter aanleiding om bij wijze van ordemaatregel dat besluit te schorsen. Dat betekent dat de twaalf bomen vooralsnog niet gekapt mogen worden. Op een nader te bepalen moment zullen het verzoek om voorlopige voorziening en het hoger beroep worden behandeld.

w.g. Drop
voorzieningenrechter

w.g. Tibold
griffier

853