Uitspraak 201903001/3/R3


Volledige tekst

201903001/3/R3.
Datum uitspraak: 27 augustus 2019

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

PROCES-VERBAAL van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen onder meer:

[verzoeker], wonend te Gouderak, gemeente Krimpenerwaard, en anderen,

verzoekers,

en

de raad van de gemeente Krimpenerwaard,

verweerder.

Openbare zitting gehouden op 27 augustus 2019 om 12:00 uur.

Tegenwoordig:

Staatsraad mr. D.A.C. Slump, voorzieningenrechter

griffier: mr. R.R. Jacobs

Verschenen (inzake dit verzoek):

[verzoeker];

De raad, vertegenwoordigd door mr. R.D. Reinders, advocaat te Den Haag, M. de Graaf en C. van Kruining.

Het beroep richt zich tegen het besluit van de raad van 5 maart 2019, waarbij het bestemmingsplan "Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard" is vastgesteld. [verzoeker] en anderen hebben de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzieningenrechter

wijst het verzoek af.

Gronden:

Het beroep van [verzoeker] en anderen is gericht tegen de beslissing van de raad om aan bepaalde gronden in het plangebied opnieuw een agrarische bestemming toe te kennen en niet, zoals in het ontwerpplan was voorzien, een natuurbestemming. [verzoeker] en anderen hebben te kennen gegeven dat zij met het verzoek beogen dat de betrokken gronden zo snel mogelijk alsnog een natuurbestemming krijgen. Dit kan echter niet worden bereikt met een voorlopige voorziening. [verzoeker] en anderen hebben ook geen belang bij het schorsen van de agrarische bestemming in het voorliggende plan. Dit zou er immers slechts toe leiden dat de agrarische bestemming uit het voorgaande plan blijft gelden. Daarom is er geen spoedeisend belang dat vereist dat een voorlopige voorziening wordt getroffen.

w.g. Slump    w.g. Jacobs

voorzieningenrechter    griffier

717.