Uitspraak 201507045/1/R6


Volledige tekst

201507045/1/R6.
Datum uitspraak: 11 november 2015

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak in het geding tussen:

[appellant], wonend te Bladel,

en

het college van burgemeester en wethouders van Bladel,
verweerder.

Procesverloop

Bij besluit van 16 december 2014 heeft het college ten behoeve van het bestemmingsplan "Randweg west Bladel" hogere grenswaarden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting voor 23 woningen aan het tracé rotonde Gozelinusbocht/Helleneind - rotonde Postelweg/Provincialeweg.

Tegen dit besluit heeft [appellant] beroep ingesteld.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting behandeld op 2 oktober 2015, waar [appellant], vertegenwoordigd door mr. G.H. Blom, werkzaam bij Achmea rechtsbijstand, en het college, vertegenwoordigd door A.J.A. van der Heijden, L.J.G. Stortelder en P. Peereboom, allen werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen.

Overwegingen

1. Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) bedraagt de termijn voor het indienen van een bezwaar- of beroepschrift zes weken.

Ingevolge artikel 6:8, eerste lid, vangt de termijn aan met ingang van de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt.

2. Het bestreden besluit is bekendgemaakt op 15 januari 2015, zodat de termijn voor het indienen van een beroepschrift ingevolge het bepaalde in artikel 6:7 en artikel 6:8, eerste lid, van de Awb is aangevangen op 16 januari 2015 en geëindigd op 26 februari 2015.

3. Het beroepschrift is op 8 juni 2015 verzonden en is derhalve niet binnen de termijn ingediend. [appellant] heeft ter zitting desgevraagd niet kunnen verklaren waarom het beroepschrift niet binnen de hiervoor bedoelde termijn is ingediend. De Afdeling ziet dan ook geen grond voor het oordeel dat de termijnoverschrijding verschoonbaar is.

4. Het beroep is niet-ontvankelijk.

5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. D.A.C. Slump, voorzitter, en mr. R.J.J.M. Pans en mr. F.D. van Heijningen, leden, in tegenwoordigheid van mr. T.A. Oudenaarden, griffier.

w.g. Slump w.g. Oudenaarden
voorzitter griffier

Uitgesproken in het openbaar op 11 november 2015

568-780.