Rob Visser wordt secretaris van de Raad van State

Gepubliceerd op 7 september 2015

De heer mr. dr. R.K. (Rob) Visser wordt de nieuwe secretaris van de Raad van State in Den Haag. Hij volgt mr. H.H.C. (Erik) Visser op die op 1 januari 2016 de Raad zal verlaten vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Rob Visser begint op 1 november bij de Raad van State.

Hij is sinds februari 2011 uitvoerend directeur van het EASO (Europees Asiel Ondersteuningsbureau), een EU-agentschap op Malta. Voor zijn vertrek uit Den Haag was hij directeur-generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Justitie / ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder was Rob Visser werkzaam op het ministerie van Algemene Zaken als raadadviseur en als plaatsvervangend secretaris-generaal. Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De werving van de nieuwe secretaris van de Raad van State heeft plaatsgevonden met begeleiding van de Algemene Bestuursdienst.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. De secretaris geeft leiding aan de ambtelijke organisatie die bestaat uit ongeveer 630 medewerkers.