Provincie Overijssel mag N340/N48 tussen Zwolle en Ommen aanpassen

Gepubliceerd op 26 juni 2013

​De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag (26 juni 2013) het inpassingsplan 'N340/N48 Zwolle-Ommen' van de provincie Overijssel in stand gelaten. Dit betekent dat het inpassingsplan definitief is geworden en dat de provincie aan de slag kan om de doorstroming op de N340/N48 tussen Zwolle en Ommen te verbeteren en de weg veiliger te maken. Vijftien particulieren en bedrijven waren tegen het provinciale inpassingsplan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

Bezwaren

Het merendeel van de bezwaren had betrekking op de gevolgen van het inpassingsplan voor omwonenden en bedrijven. Zo vreesden een tankstation en een Chinees restaurant bereikbaarheidsproblemen door het wegvallen van hun rechtstreekse aansluiting op de N340. Twee inwoners van Dalfsen waren bang dat de opwaardering van de N340 negatieve gevolgen heeft voor de luchtkwaliteit bij de christelijke basisschool Sjaloom in Ankum en de Cazemierschool in Oudleusen. Ook horecaconcern Van der Valk was in beroep gekomen. Het inpassingsplan zou onvoldoende rekening houden met de bouwplannen voor een nieuw hotel in de zogenoemde oksel van de A28 en de N340 aan de Nieuwleusenerdijk. De Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard.

Inpassingsplan

Het inpassingsplan heeft betrekking op het tracé dat loopt vanaf het knooppunt A28/N340 bij Zwolle, via knooppunt Varsen bij Ommen tot de aansluiting Arriërveld. Het tracé blijft grotendeels ongewijzigd, met uitzondering van een nieuwe aansluiting op de A28 vanaf welk punt een nieuw tracé wordt aangelegd tot de kruising met de Ankummerdijk.

Lees hier de volledige tekst van de uitspraak met zaaknummers 201208752/1 en 201209857/1.