Drie nieuwe staatsraden voor Afdeling bestuursrechtspraak

Gepubliceerd op 20 januari 2023

De ministerraad heeft op vrijdag 20 januari 2023 besloten drie nieuwe staatsraden voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor benoeming voor te dragen aan Zijne Majesteit de Koning. Het gaat om mr. N.H. (Nicolien) van den Biggelaar, mr. dr. A.B. (Aletta) Blomberg en mr. drs. M.M. (Marieke) Kaajan.

In verband met het vertrek van enkele staatsraden en met het oog op de nieuwe Omgevingswet die naar verwachting op 1 juli 2023 in werking treedt, was er binnen de Afdeling bestuursrechtspraak ruimte voor nieuwe staatsraden die hun bekwaamheid en deskundigheid hebben in het bestuursrecht of de bestuursrechtspraak.

Nicolien van den Biggelaar (1967) begint op 1 april 2023 bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij was tot 1 januari 2023 advocaat en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. in Amsterdam. Nicolien van den Biggelaar is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, energie en infrastructuur.

Aletta Blomberg (1971) begint op 1 mei 2023 bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij is op dit moment advocaat en partner bij ngnb advocaten in Amsterdam. Aletta Blomberg is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en het handhavingsrecht.

Marieke Kaajan (1977) begint op 1 juni 2023 bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij is advocaat bij en mede-oprichter van ENVIR Advocaten B.V. in Amsterdam. Marieke Kaajan is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en het natuurbeschermingsrecht.

Afdeling bestuursrechtspraak

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Zij bestaat uit drie juridische kamers: de Omgevingskamer, de Algemene kamer en de Vreemdelingenkamer. Op deze pagina staat meer informatie over het werk van de Afdeling bestuursrechtspraak.