Licht uit, spot aan

Gepubliceerd op 17 februari 2022

In de week van 23-27 februari worden overal in de binnenstad opvallende panden verlicht door lichtkunstwerken van The Hague Highlights. Met veel trots kunnen wij zeggen dat Paleis Kneuterdijk, onderdeel van het gebouw van de Raad van State er daar een van is! Van 18:00 tot 23:00 staan alle kunstwerken ‘aan’ en wordt de stad overal verlicht. Het kunstwerk voor het paleisje is speciaal gemaakt aan de hand van het werk en gebouw van de Raad van State. Maar vooral past het kunstwerk bij de naam ‘Kneuterdijk’. Je kunt volgende week door de stad wandelen langs alle prachtige kunstwerken en dus ook langs de Raad van State! Wanneer je alles uitgebreid bekijkt ben je ongeveer 45 minuten kwijt. Het is een klein blokje om, dus in 10 minuten op de fiets lukt het ook om alles te zien.

Wist je dat… Kneuterdijk hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van het woord ‘kneuteren’? Kneuteren is het gebruiken van lokvogels bij het vangen van vinken. Dit werd in de 16e eeuw veel gedaan en wel op de Kneuterdijk! Men zat vroeger ‘op het vinkentouw’ om de val te sluiten en nu komt deze uitdrukking nog terug in de hedendaagse politiek. Waakzaam en delicaat balanceren, tussen de diverse belangen. De naam van het kunstwerk bij ons paleisje ‘A thin line’ van Titia Ex is dan ook een verwijzing naar deze geschiedenis.

The Hague Highlights is een initiatief van de gemeente Den Haag. Voor meer informatie en de route kun je terecht bij www.thehaguehighlights.nl