Vandaag voorlopige uitspraak natuurvergunning circuit Zandvoort

Gepubliceerd op 2 augustus 2022

Dinsdagochtend 2 augustus 2022 om 10.30 uur doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige uitspraak over de natuurvergunning voor circuit Zandvoort.

Verschillende milieu- en natuurorganisaties hebben de Afdeling bestuursrechtspraak gevraagd om de natuurvergunning te schorsen, in afwachting van een definitieve uitspraak op hun hoger beroep. Op 19 juli was de rechtszitting.

Openbaarmakingszitting

De voorlopige uitspraak wordt dinsdagochtend 2 augustus openbaar gemaakt op een speciale openbaarmakingszitting. Tijdens die zitting zal de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, mr. Bart Jan van Ettekoven, de beslissing voorlezen en enkele overwegingen toelichten die tot deze uitspraak hebben geleid.

Livestream

De openbaarmakingszitting zal maximaal zo’n tien minuten duren en zal via een livestream worden uitgezonden. Vanaf dinsdagochtend 2 augustus om 9.00 uur staat op deze pagina een link naar de livestream op het YouTubekanaal van de Raad van State.

Na afloop van de openbaarmakingszitting zal de volledige tekst van de voorlopige uitspraak met een persbericht op de website van de Raad van State worden gepubliceerd.

Voorzieningen publiek

De openbaarmakingszitting zal plaatsvinden in rechtszaal 2 in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk 22 in Den Haag. In deze zaal zijn ongeveer 30 plaatsen voor belangstellenden beschikbaar.

Aanmelden media

Audiovisuele media, fotografen en schrijvende pers zijn welkom. Zij kunnen zich tot en met maandag 1 augustus melden via voorlichting@raadvanstate.nl.

Vragen? Neem contact op met woordvoerder Wendy van der Sluijs.


De livestream van deze openbaarmakingszitting is opgenomen. U kunt de zitting via onderstaande link terugkijken op het YouTube-kanaal van de Raad van State.