Paleis Kneuterdijk open op Monumentendag!

Gepubliceerd op 5 september 2023

De Raad van State doet dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag. Op zaterdag 9 september heten we je van harte welkom in Paleis Kneuterdijk.

Bezoek Paleis Kneuterdijk

Rijksmonument Paleis Kneuterdijk, ook wel het Witte Paleisje, is onderdeel van de gebouwen van de Raad van State.

Je kunt een kijkje nemen in de indrukwekkende Balzaal en de prachtige Gotische zaal. In de negentiende eeuw was het Paleis de woning van koning Willem II en zijn echtgenote Anna Paulowna. Wie weet, kom je koninklijke hoogheid Anna Paulowna zelfs wel tegen…

Muziek in de Gotische zaal

In de Gotische zaal kun je een mini-concert bijwonen. Elk heel uur (vanaf 12.00 uur) verzorgen organist Jos van der Kooy en Marian Jaspers Fayer (dwarsfluit) een kort muzikaal optreden.

Beelden in de Franse tuin

In de Franse tuin staan diverse bronzen beelden. Elf kunstwerken zijn gemaakt door Eric Claus, de kunstenaar die beelden heeft gemaakt die in de portretgalerij van de Raad van State aan de Parkstraat staan. In december 2021, ter ere van het toetreden tot de Raad van State, plantte Prinses Amalia een koningslinde in de Franse tuin.

Vorstelijke selfie!

Voor alle kleine én grote kinderen zetten we in de Balzaal onze ‘troon’ klaar voor een vorstelijk fotomoment. Zet een kroontje op, sla een hermelijnen mantel om en ga er even voor zitten. Maak een selfie en deel hem op facebook, X, snapchat of instagram met al je onderdanen!

Open Monumentendag

Zaterdag 9 september van 10.00 uur – 16.30 uur
Kneuterdijk 20 in Den Haag (ingang Paleis Kneuterdijk)
Het gebouw van de Raad van State is per rolstoel bereikbaar.

De activiteiten zijn vrij toegankelijk, vooraf inschrijven of reserveren is niet nodig. Heb je een vraag over onze deelname aan de Open Monumentendag? Stuur dan een mail naar [email protected].

Meer informatie vind je op www.openmonumentendag.nl