Dag van de Bestuursrechtspraak bij de Raad van State

Gepubliceerd op 12 november 2013

Vandaag, 12 november 2013, organiseert de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor de tweede keer de Dag van de Bestuursrechtspraak. Het doel van deze dag is te komen tot een gedachtewisseling tussen een vertegenwoordiging van de Afdeling bestuursrechtspraak en een afvaardiging van professionals die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met de Afdeling bestuursrechtspraak, met name doordat zij vaak bij haar procederen.

Advocaten, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en vertegenwoordigers van verschillende bestuursorganen, zoals gemeenten en ministeries,behoren tot de deelnemers. Er worden onder meer workshops georganiseerd over de thema’s omgevingsrecht, algemeen bestuursrecht en vreemdelingenrecht. Tijdens de workshops zullen inleiders uit de groep van professionals op een bepaald onderwerp ingaan, zoals voorwaardelijke verplichtingen, handhaving en Europees migratierecht. Daarna zullen vertegenwoordigers van de Afdeling bestuursrechtspraak hierop reageren en is er vervolgens ruimte voor discussie.

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft dit jaar zo veel mogelijk andere professionals uitgenodigd dan degenen die aanwezig waren bij de eerste Dag van de Bestuursrechtspraak in maart 2012.