Milieuvergunning voor nieuw voetbalstadion van ADO Den Haag is definitief

Gepubliceerd op 18 januari 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag heeft terecht een milieuvergunning verleend voor het nieuwe voetbalstadion van ADO Den Haag op het bedrijventerrein Forepark, ten oosten van het Prins Clausplein in Den Haag. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (18 januari 2006).

Met deze uitspraak bevestigt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een eerdere, voorlopige uitspraak van haar Voorzitter van 18 oktober jl. In die uitspraak wees de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om de milieuvergunning te schorsen, af. Door de uitspraak van vandaag is de milieuvergunning voor het nieuwe ADO-stadion onherroepelijk geworden.

Tegen de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is geen beroep meer mogelijk. Tegenstanders van de milieuvergunning vreesden vooral een verslechtering van de luchtkwaliteit door de toename van het verkeer van en naar het stadion. Uit een rapport van TNO blijkt echter dat de bijdrage van dit extra verkeer geen reëel effect zal hebben op de bestaande luchtkwaliteit. Omdat op basis van deze berekeningen de luchtkwaliteit ter plaatse niet verslechtert, vormde het "Besluit luchtkwaliteit 2005" geen belemmering voor het gemeentebestuur van Den Haag om de milieuvergunning te verlenen.

Klik hier voor de volledige tekst van de uitspraak met zaaknummer 200507534/1.