Staatsraad Thijs Drupsteen Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Gepubliceerd op 29 april 2011

Staatsraad mr. Th.G. Drupsteen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 29 april heeft mr Herman Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State, hem de versierselen opgespeld die bij de onderscheiding horen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Pulchri Studio aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Thijs Drupsteen (65) ontvangt de koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten in zijn hoofdfunctie bij de Raad van State. Vanaf 1998 is hij verbonden aan de Raad. Aanvankelijk alleen voor de bestuursrechtspraak, vanaf 2001 ook voor de wetgevingsadvisering. Staatsraad Drupsteen is bijna acht jaar voorzitter geweest van de Milieukamer van de Afdeling bestuursrechtspraak en heeft in die functie leiding gegeven aan de ontwikkeling van de jurisprudentie op het gebied van het milieurecht.

Gedurende zijn gehele loopbaan heeft hij een groot aantal maatschappelijke en wetenschappelijke nevenfuncties vervuld. Nevenfuncties op terrein van het openbaar bestuur, het algemeen bestuursrecht, het bijzonder bestuursrecht (milieu-, ruimtelijke ordening- en waterstaatwetgeving), op het terrein van de rechtspraak en de geschillenbeslechting en het onderwijs.