Mr. Nico Verheij wordt staatsraad

Gepubliceerd op 6 april 2011

De ministerraad heeft op 1 april besloten aan Hare Majesteit de Koningin voor te dragen voor een benoeming tot staatsraad: de heer mr Nico Verheij. Hij zal op 1 mei 2011 in dienst treden bij de Raad als lid van de Afdeling bestuursrechtspraak.

De heer Verheij is geboren op 3 juli 1959 te Vlissingen.
Na het gymnasium in Middelburg heeft hij een jaar aan de Universiteit van Washington Engelse en Amerikaanse literatuur en filosofie gestudeerd. In 1983 is hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam cum laude afgestudeerd in het Nederlands Recht, hoofdrichting staats- en bestuursrecht. Van 1983 tot 1990 was Nico Verheij universitair docent in het recht, in het bijzonder het staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Limburg (Universiteit Maastricht).
Sinds 1990 is hij als wetgevingsjurist werkzaam bij de Directie Wetgeving van het Ministerie van Justitie, waar hij op 1 juli 1997 coördinerend raadadviseur bestuursrecht werd. Uit dien hoofde is mr. Verheij sinds 1 mei 2001 lid van de Commissie wetgeving algemene regels van bestuursrecht.
In de periode 1998 tot 2002 was hij voor één dag per week gedetacheerd bij het Instituut voor Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Utrecht en sinds 2003 tot heden is Nico Verheij werkzaam als deeltijdhoogleraar Europees bestuursrecht en openbaar bestuur aan de Universiteit Maastricht.