Raad van State presenteert nieuwe website

Gepubliceerd op 14 januari 2008

Op 14 januari 2008 heeft de Raad van State zijn nieuwe website gepresenteerd. De site is nog gebruiksvriendelijker dan de vorige en voortaan worden ook alle uitspraken in vreemdelingenzaken met volledige tekst gepubliceerd.

Zoeken
Het zoeken op de website is overzichtelijk door een keuze te maken voor adviezen, uitspraken of algemene informatie. U kunt uw zoekopdracht naar specifieke uitspraken eenvoudig verfijnen op proceduresoort en rechtsgebied. Ook adviezen kunt u via een verfijnde zoekactie makkelijker vinden.

Vreemdelingenuitspraken
Op de nieuwe website vindt u voortaan ook alle uitspraken over vreemdelingenzaken. Bovendien worden de uitspraken van de rechtbank en de hogerberoepschriften hieraan toegevoegd. Al deze pdf-documenten zijn vrij doorzoekbaar. De vreemdelingenuitspraken worden wekelijks op maandag op de website gepubliceerd. Het duurt ongeveer 10 dagen na de uitspraakdatum voordat u de vreemdelingenuitspraak op de website kunt lezen. De documenten moeten eerst worden bewerkt en geanonimiseerd. De databank bevat de vreemdelingenuitspraken vanaf juni 2007 en wordt wekelijks aangevuld met recente uitspraken.

Informatie over werken bij de Raad van State
Op de nieuwe website is uitgebreide informatie te vinden over het werk als jurist bij de Raad van State. De Raad van State is altijd op zoek naar (beginnende) juristen. Op de website leest u waarom het zo interessant is om te werken voor het belangrijkste adviesorgaan van de regering of de hoogste bestuursrechter van het land. En welke mogelijkheden (beginnende) juristen krijgen om zich te ontwikkelen tot specialisten in het bestuursrecht.

Abonnementenservice
Volgt u regelmatig persberichten en mediagevoelige uitspraken van de Raad van State of samenvattingen van de wetgevingsadviezen? Of bent u geïnteresseerd in de selectie voor de media van de zittingsagenda van de Afdeling bestuursrechtspraak of de toespraken van Vice-President Tjeenk Willink? Via de website kunt u zich kosteloos aanmelden voor de Abonnementenservice. Zo blijft u op de hoogte van nieuwe informatie op de website van de Raad van State.

E-mail service
Wilt u op de hoogte worden gehouden wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak doet in een bepaalde zaak? Dan kunt u gebruik maken van onze emailservice. U krijgt dan de aankondiging van de datum van de uitspraak in uw mailbox.

Meer informatie
Hoewel wij er zeker van zijn dat de nieuwe website meer mogelijkheden biedt dan de vorige, kunnen wij ons voorstellen dat de nieuwe website in het begin voor onwennigheid zorgt. Heeft u vragen over de nieuwe website, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Publieksvoorlichting (070 – 426 42 51 en 070 – 426 46 43). Ook kunt u uw vragen per e-mail stellen. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. Wij zijn uiteraard benieuwd wat u van onze nieuwe website vindt. Wij stellen uw reactie zeer op prijs. Klik hier om uw reactie te geven of uw vraag te stellen.