Drie nieuwe staatsraden voor Afdeling bestuursrechtspraak

Gepubliceerd op 10 december 2021

De ministerraad heeft op vrijdag 10 december 2021 besloten drie nieuwe staatsraden voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor benoeming voor te dragen aan Zijne Majesteit de Koning. Het gaat om de heer mr. C.H. Bangma, mevrouw mr. J.M. Willems en mevrouw mr. H. Benek.

In verband met het vertrek van enkele staatsraden was er binnen de Afdeling bestuursrechtspraak ruimte voor nieuwe staatsraden die hun bekwaamheid en deskundigheid hebben bewezen op het gebied van de (bestuurs)rechtspraak.

Kees Bangma (1971) begint op 1 februari 2022 bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Hij is op dit moment senior raadsheer in de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. Daarvoor was hij lange tijd wetgevingsjurist en raadadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Jannigje Willems (1972) treedt ook met ingang van 1 februari 2022 in dienst bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Jannigje Willems is momenteel senior rechter in de rechtbank Den Haag. Daarvoor was zij verbonden aan de rechtbank Midden-Nederland.

Hilal Benek (1972) begint op 1 mei 2022 bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij is op dit moment raadsheer in de Centrale Raad van Beroep. Daarvoor is Hilal Benek rechter geweest in de rechtbanken Midden-Nederland en Oost-Brabant.