Vanaf 27 september geen coronabeperkingen meer aan toegang tot het gebouw

Gepubliceerd op 24 september 2021

Vanaf maandag 27 september stelt de Raad van State geen coronabeperkingen meer aan de toegang tot zijn gebouw en aan de zittingszalen van de Afdeling bestuursrechtspraak. De Raad van State heft vanaf dat moment de bestaande beperkingen op en volgt daarmee het besluit van het kabinet om de maatregelen te versoepelen, waaronder het loslaten van de anderhalvemetermaatregel.

Loslaten van de anderhalvemetermaatregel

Publiek en pers zijn vanaf maandag 27 september zonder beperkingen welkom in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. Belangstellenden, publiek en pers, die een rechtszitting van de Afdeling bestuursrechtspraak willen bijwonen, hoeven zich niet meer vooraf aan te melden. De spatschermen bij de receptiebalie en in de rechtszalen blijven voorlopig nog wel staan. Ook de looproutes in de publieksruimte van het gebouw blijven voorlopig nog gehandhaafd. Bezoekers worden verzocht om zich te blijven houden aan de basisregels voor hygiëne en om thuis te blijven bij klachten die gerelateerd zijn aan corona.

Geen coronatoegangsbewijs

De rechtspraak valt niet onder de onderdelen van onze samenleving die het kabinet heeft genoemd waarvoor een coronatoegangsbewijs verplicht is. Bij een bezoek aan de Raad van State wordt dus niet hiernaar gevraagd. Het dragen van mondkapjes in het gebouw blijft ook na 27 september niet verplicht, maar mag uiteraard wel als bezoekers zich daarbij prettiger voelen.