Marja Horstman gestart als nieuwe secretaris Raad van State

Gepubliceerd op 11 maart 2021

Vandaag is Marja Horstman gestart als secretaris van de Raad van State. Zij is Rob Visser opgevolgd die sinds 2015 secretaris was en nu met pensioen is gegaan.

Marja Horstman was tot voor kort plaatsvervangend directeur-generaal bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Daarvoor was zij directeur van drie verschillende directies binnen deze dienst. Voor die tijd was zij plaatsvervangend hoofdofficier van justitie bij het arrondissementsparket in Dordrecht.

Marja heeft ondanks de sociale beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen een warme ontvangst ervaren bij de Raad van State. “Ik vind de Raad een prachtig instituut. Een moderne organisatie in het hart van de democratische rechtsstaat én in verbinding met de samenleving. Ik kijk ernaar uit om samen met al mijn nieuwe collega’s een bijdrage te leveren aan waar de Raad voor staat: versterking van de rechtsstaat en kwaliteit van wetgeving.”

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Bij de Raad van State werken ongeveer 70 staatsraden. De secretaris geeft leiding aan de ambtelijke organisatie die de staatsraden in hun werk als wetgevingsadviseur en hoogste bestuursrechter ondersteunt. De ambtelijke organisatie bestaat uit ruim 550 medewerkers.