Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:45 tot
Omschrijving

Concert verzorgd door het Strijkkwartet Zeevonk, bestaande uit Hanna Crudele, Natascha Pichler, Yanis Eberhart en Eva van Ingen.

Programma lunchpauzeconcert

Joseph Haydn (1732-1809)

Strijkkwartet opus 76 nummer 1 in G majeur.

Allegro con spirito
Adagio Sostenuto  
Menuet: Presto     
Finale: Allegro ma non troppo

Over de musici

Hanna Crudele is een Canadese barokviolist die studeert bij Kati Debretzeni aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Voordat ze naar Nederland verhuisde studeerde ze barokviool bij Jeanne Lamon en Julia Wedman in Canada. Ze behaalde haar Bachelor’s degree viool en zang. Ze heeft ook een Master diploma in Neuroscience waarvoor ze studeert bij het vermaarde King’s College in Londen. Ze is geïnteresseerd in multidisciplinair onderzoek naar de samenhang en effecten van muziek op onze mentale gezondheid. Ze geeft met veel plezier vioolles en houdt van outdoor activiteiten en haar hond Leo.

Natascha Pichler, afkomstig uit Oostenrijk, behaalde een Bachelor’s degree op de Royal College of Music in Londen, waar ze viool studeerde bij Ani Schnarch en historische viool bij Bojan Cicic. Op dit moment is ze student barokviool op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Ze is geïnteresseerd in een breed scala aan muzikale uitvoeringspaktijken als solist en ensemble speler. Ze treed regelmatig op in binnen en buitenland. Ze won top-prijzen in nationale en international competities.

Yanis Eberhart komt uit een Frans- Duitse familie. Hij begon met vioollessen op zijn vijfde en heeft inmiddels een dubbele Bachelor’s degree in viool en compositie behaald aan de Moores school of Music in Houston in 2020. Hij studeert nu voor zijn tweede bachelorstudie aan de oude muziek afdeling op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Yanis deelt graag zijn liefde voor muziek en organiseert regelmatig soloconcerten

Eva van Ingen studeert barokcello bij Lucia Swarts op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Na te zijn afgestudeerd aan Codarts in Rotterdam als Bachelor Docent Muziek met als hoofdinstrument klassiek cello, werkt ze als muziek- en kunstdocent, kunstcoördinator en freelance muzikant in Zuid-Holland. Ze dirigeert koren en sinds 2015 het Rotterdams Jeugd Strijkersensemble voor jonge strijkers. Ze richtte verschillende professionele strijkensembles op. Eva staat bekend om haar veelzijdigheid als muzikant en flexibiliteit als ensemblespeler en continuo begeleider voor zangers en solisten.