Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Lunchpauzeconcert verzorgd door Antonio Persak (gitaar) en Jos van der Kooy (orgel en piano). Het muziekprogramma volgt nog.

Programma lunchpauzeconcert

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Pavana Lacrimae, variaties op een thema van John Dowland
orgel

John Dowland (c. 1563-1626)
Forlhorn Hope Fancy
gitaar

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
piano

Dusan Bogdanovic (1955)
Lament
gitaar


Over de musici
Antonio Persak begon op 7 jarige leeftijd klassiek gitaar te spelen, op 11 jarige leeftijd begon hij met zijn muzikale opleiding op de muziekschool in Varaždin, Kroatië. In 2016 verhuisde Antonio naar het Verenigd Koninkrijk om daar zijn muziek opleiding voort te zetten. Hij behaalde binnen drie jaar zijn bachelorsdiploma hierna vervolgde hij zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel studeert hij bij Zoran Dukic. Antonio heeft diverse prijzen gewonnen. Hij bespeelt een gitaar gemaakt in 2018 door de Australische gitaarbouwer Paul Sheridan.

Jos van der Kooy geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1 januari 2020 is Jos cantor en organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam. Daar bespeelt hij het monumentale Steenkuyl-orgel uit 1898. Daarvoor is hij organist van de Westerkerk in Amsterdam en stadsorganist van Haarlem geweest. Verder is Jos hoofdvakdocent voor orgel, improvisatie en practicum musicae aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Universiteit Leiden. Sinds 2007 is hij organist van de Gotische zaal van de Raad van State.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

De lunchpauzeconcerten duren van 12.45 uur tot 13.15 uur en vinden plaats in de Gotische zaal aan de Paleisstraat 1 (tegenover Paleis Noordeinde) in Den Haag. De toegang is gratis.