Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Programma lunchpauzeconcert

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium et Fuga in e-moll
Orgel

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Andante für eine Walze in eine kleine Orgel in F dur Orgel

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Eerste deel uit Sonate in g-moll Op 5:1
Viool en piano

Over de musici
Lola Juraki
ć (2004) is geboren in Gouda in een muzikaal gezin. Haar moeder is beroeps-klarinettist en haar broertje speelt piano. Op zevenjarige leeftijd is ze begonnen met cello spelen aan de muziekschool in Gouda. Later is ze aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag begonnen en volgt ze lessen bij Lucia Swarts. In 2017 en 2019 won Lola de tweede prijs in verschillende leeftijdscategorieën bij het Benjamin Britten cello concours en in 2018 won ze een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours regio West 1. In november 2018 mocht Lola een solistisch optreden geven met Domestica Rotterdam (bestaande uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest), een van de prijzen die ze won bij het Prinses Christina Concours. Lola heeft masterclasses gevolgd bij Harro Ruijsenaars, Dmitri Ferschtman, Natalia Zavarzina en Johannes Moser.

Jure Jurakić (2006) is ook geboren in Gouda. Hij is op zevenjarige leeftijd begonnen met piano spelen. Later begon Jure aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en krijgt pianoles bij Kamilla Bystrova.

Jure en Lola Jurakić

Jure en Lola Jurakić

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Vanaf 1966 werkte hij als kerkmusicus in Amsterdam en van 1981 tot 2020 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. Van 1991 tot 2017 was hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag. Vanaf 1 januari 2020 is Jos van der Kooy organist van de Arminiuskerk in Rotterdam. Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

jos-van-der-kooy-

Jos van der Kooy