Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Programma lunchpauzeconcert

Sally Beamish (1956)
Variations voor trombone solo

Franz Liszt (1811-1889)
Osanna voor trombone en orgel

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie over kerstliederen voor orgel

Frigyes Hidas (1928-2007)
Rapsodie voor trombone en piano

Over de musici

Pelle van Esch (2001) begon kort voor zijn zevende verjaardag met muziek maken: eerst op euphonium en later op tenor- en bastrombone. Toen hij acht was begon hij met componeren. Als tienjarige schitterde hij met zijn eigen compositie ‘Strange Birds’ in het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble. Drie jaar later herhaalde hij dit kunststuk met ‘Orphan’. Intussen heeft hij vele composities op zijn naam en schreef hij onder andere voor Tania Kross en Eric Vloeimans. Ook als uitvoerend musicus timmert hij aan de weg. Het op de kaart zetten van de bastrombone als solo-instrument is zijn grote passie. Onlangs won hij met lovend jurycommentaar de tweede prijs in de Maassluisse Muziekweek. Tijdens het Prinses Christina Concours West 1 in 2017 won Pelle een tweede prijs en daarna tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours een eerste prijs. Pelle studeert compositie bij Reza Namavar en bastrombone bij Pete Saunders en Brandt Attema aan de School voor Jong Talent in Den Haag.Pelle van Esch

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam en sinds 1981 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. Van 1991 tot 2017 was hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag. Met ingang van 1 januari 2020 is Jos van der Kooy benoemd tot organist van de Arminiuskerk in Rotterdam.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

Jos van der Kooy

Marjan Fey behaalde het diploma uitvoerend musicus piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens studeerde ze in Londen bij John Bingham. Ze heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van solisten en koren. Daarnaast werkt ze als koordirigent en kerkorganist. Haar orgelopleiding volgde ze bij Klaas Bolt.


Marjan Fey