Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 12:45
Omschrijving

Programma lunchpauzeconcert

Felix Mendelssohn (1809-1847)
Piano Trio No. 1, Op. 49
1. Molto allegro agitato
2. Andante con molto tranquillo
3. Scherzo. Leggiero e vivace
4. Finale. Allegro assai appassiona

Over de musici

Bob Marsdon (piano), Emma Warmelink (cello) en Marjolein Spruit (viool) vormden in 2015 het Zèta Trio tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens hun minor kamermuziek hebben zij lessen gevolgd bij Peter Brunt, Ellen Corver, Lucia Swarts, en Jaring Walta. Verder volgde het trio masterclasses bij het ATOS Trio en Régis Bringolf (Alban Berg Ensemble Wien). Het trio heeft recentelijk deelgenomen aan een sessie van de European Chamber Music Academy in Oslo, waar zij lessen volgden bij Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Torleif Thedéen en Tim Frederiksen. In 2019 won het Zèta Trio de grote kamermuziekprijs en mocht het ook de publieksprijs in ontvangst nemen.

Het ambitieuze Zèta Trio streeft ernaar om in concerten een intieme sfeer te creëren, ongeacht de locatie. Het ensemble bestudeert de werken nauwkeurig en kent de muziek tot in detail. Hierdoor is het vrij om haar interpretatie van de muziek nog dichter bij de luisteraar te brengen. Het trio zoekt naar manieren om het publiek laagdrempelig kennis te laten nemen van de gelaagdheid en gevoeligheid van hun repertoire.

Zowel Emma als Bob spelen op instrumenten die hen ter beschikking zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Bob Marsdon


Emma Warmelink


Marjolein Spruit