Jong Talent in de Gotische zaal


Datum
Plaats in agenda
Tijd
16:00 tot
Omschrijving

Op vrijdag 24 januari 2020 vindt een concert plaats uit de serie concerten van de School voor Jong Talent in de Gotische zaal. Tijdens de concerten treden diverse ensembles en solisten op in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. De leerlingen bereiden onder begeleiding van hun docenten een kort programma voor, dat ze tijdens deze concerten uitvoeren.

Het Jong KC (jong talent van het Koninklijk Conservatorium) organiseert deze concerten voor zijn leerlingen voortgezet onderwijs om hen podiumervaring op te laten doen. Deze concertenreeks is een vervolg op eerdere succesvolle concertenreeksen van de School voor Jong Talent in de Gotische zaal, die vanaf 2016 jaarlijks hebben plaatsgevonden.

School voor Jong Talent

De School voor Jong Talent, interfaculteit van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, is de enige school in Nederland waar leerlingen regulier primair en voortgezet onderwijs met een professionele opleiding in de kunsten kunnen combineren. Beeldende-kunstleerlingen worden opgeleid in de Koninklijke Academie, leerlingen muziek en dans krijgen hun opleiding in het Koninklijk Conservatorium. Daar is ook hun middelbare school gevestigd.

Tijdstip en locatie

De concerten van Jong Talent in de Gotische zaal worden in de periode van oktober 2019 tot en met juni 2020 uitgevoerd op vrijdagmiddagen van 16.00 uur tot 17.00 uur. Een coördinator van het Jong KC zal elk concert kort inleiden. De ingang van de zaal bevindt zich aan de Paleisstraat 1 (tegenover Paleis Noordeinde). De deur gaat open om 15.45 uur. Toegang is gratis.