14 september 2019


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

De Raad van State opent ook dit jaar zijn deuren van Paleis Kneuterdijk tijdens de Open Monumentendagen. Op zaterdag 14 en zondag 15 september bent u tussen 10.00 uur en 16.30 uur van harte welkom in het mooiste paleisje van de Hofstad: Paleis Kneuterdijk, ofwel het Witte Paleisje.

Bezoek Paleis Kneuterdijk

U kunt een kijkje nemen in de indrukwekkende Balzaal en de prachtige Gotische zaal. In de negentiende eeuw was het Paleis de woning van koning Willem II en zijn echtgenote Anna Paulowna. In de diverse ruimten van het paleis staan medewerkers van de Raad van State u graag te woord over wetenswaardigheden over het gebouw en over de Raad van State.

Paleis Het Loo meets Paleis Kneuterdijk

Paleis Het Loo heeft zeventien kunstwerken uit zijn collectie voor langere tijd opgehangen in het Witte Paleisje. Paleis Het Loo is dicht tot medio 2021 vanwege een grootscheepse verbouwing en renovatie. Een oogstrelend ‘extraatje’ voor onze bezoekers tijdens het Monumentenweekend!

Extra op zondag: Lezing Paleis Het Loo

Zondag 15 september geeft Hanna Klarenbeek, conservator van Paleis Het Loo, een interessante lezing over de werken van Paleis Het Loo die tijdelijk in Paleis Kneuterdijk te bewonderen zijn.
Alleen zondag, aanvang 13.30 uur tot 14.30 uur

Koninklijk bezoek!

De Open Monumentendagen vallen dit jaar samen met het Hollands Historisch Festijn. En laten nou net alle ‘koninginnen uit 200 jaar koninkrijk’ tegelijk de Hofstad aandoen tijdens dit weekend! Natuurlijk brengen zij ook een bezoekje aan Paleis Kneuterdijk. Wat zal Anna Paulowna het enig vinden om haar geliefde Witte Paleisje weer terug te zien!
Alleen zaterdag, bordesscene Paleis Kneuterdijk, 13.00 uur – 13.30 uur

Beelden in de Franse tuin

In de Franse tuin staan diverse bronzen beelden. Elf kunstwerken zijn gemaakt door Eric Claus, de kunstenaar die beelden heeft gemaakt die in de portretgalerij van de Raad van State aan de Parkstraat staan.
Zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Muziek in de Gotische zaal

Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours en organist Jos van der Kooy verzorgen op zaterdag elk uur een kort muzikaal optreden. Op zondag verzorgen muziekleerlingen van de School voor Jong Talent de muziek. Deze school is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium.
Zaterdag en zondag is er elk heel uur een optreden, dat ongeveer twintig minuten duurt. Het eerste optreden begint om 11.00 uur en het laatste is om 16.00 uur. Het concrete programma voor beide dagen met uitvoerenden en uitvoeringen verschijnt in de aanloop naar de Monumentendagen op deze pagina.

Programma

Zaterdag 14 september 2019 (pdf, 221 kB)

Vorstelijke selfie!

Voor alle kleine én grote kinderen zetten we in de Balzaal onze ‘troon’ klaar voor een vorstelijk fotomoment. Zet een kroontje op, sla een hermelijnen mantel om en ga er even voor zitten. Maak een selfie en deel hem op facebook, twitter, snapchat of instagram met al uw onderdanen!

Praktische informatie

Alle activiteiten vinden plaats in het gebouw van de Raad van State, ingang: Kneuterdijk 20 in Den Haag. Het gebouw van de Raad van State is per rolstoel bereikbaar.
Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, vooraf inschrijven of reserveren is niet nodig. Heeft u een vraag over onze deelname aan de Open Monumentendagen? Stuur dan een mail naar voorlichting@raadvanstate.nl.

Meer informatie

Muziek Programma Open Monumentendagen