Dag van de Architectuur


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Tijdens de Dag van de Architectuur organiseert de Raad van State dit jaar vier gratis rondleidingen in het moderne publieksgedeelte met de zittingszalen en in het monumentale Paleisje Kneuterdijk met de fraaie Balzaal en de indrukwekkende Gotische zaal.

Het gebouw van de Raad van State is in de periode 2008 – 2011 geheel vernieuwd en gerenoveerd. Architectenbureau Merkx+Girod ontwierp een plan voor de nieuwbouw en restauratie dat de verschillende gebouwen waaruit het onderkomen van de Raad van State bestond, tot een samenhangend geheel maakte. In 2011 is het complex opgeleverd. Sommige delen van het gebouw zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De monumentale gebouwen zijn gerestaureerd. Met behoud van de monumentale sfeer is een heel eigentijds complex tot stand gekomen. Onderdeel van het gebouwencomplex is het ‘Witte Paleisje’ aan de Kneuterdijk. Het paleis is een rijksmonument en behoort tot het beschermd stadsgezicht.

De rondleidingen vinden plaats om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Iedere rondleiding duurt ongeveer een uur. Om een rondleiding bij te kunnen wonen is inschrijven noodzakelijk. Er worden maximaal 30 personen toegelaten per rondleiding.

Ga voor meer informatie naar www.dvda-denhaag.nl.