Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal


Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Jasperina Verheij (mezzosopraan) en
Willem van den Dool (piano)

Programma lunchpauzeconcert

Robert Schumann (1810-1856)

Liederkreis op. 39 (1840)

 1. "In der Fremde"
 2. "Intermezzo"
 3. "Waldesgespräch"
 4. "Die Stille"
 5. "Mondnacht"
 6. "Schöne Fremde"
 7. "Auf einer Burg"
 8. "In der Fremde"
 9. "Wehmut"
 10. "Zwielicht"
 11. "Im Walde"
 12. "Frühlingsnacht"

Over de musici
Jasperina Verheij (1999)
, mezzosopraan en blokfluitist, is een expressieve musicus. Ze heeft een passie voor theater, specialiseerde zich in oude muziek en werkt graag samen met hedendaagse componisten. Jasperina won meerdere prijzen en speelde op diverse festivals. Daarnaast soleerde ze met verschillende orkesten, waaronder het Residentie Orkest en Orkest de Ereprijs. Jasperina studeert zang bij Noa Frenkel aan het Koninklijk Conservatorium en studeerde blokfluit bij Daniël Brüggen.

Willem van den Dool (1999) studeert piano bij Slava Poprugin aan het Koninklijk Conservatorium. Hij speelt met veel enthousiasme kamermuziek - in uiteenlopende bezettingen - en werkt veel samen met zangers. Zijn repertoire is breed, reikend van de barok tot en met de 20e eeuw. Willem volgde, in solo- en kamermuziekverband, masterclasses bij onder andere Severin von Eckardstein, Frank Braley, Marc Danel en leden van het Cuarteto Casals. Naast de moderne piano bestudeert hij de fortepiano en historische uitvoeringspraktijk, en ontvangt hij hierin les van Petra Somlai en Bart van Oort.

Willem en Jasperina vormen sinds 2021 samen een liedduo. Ze nemen het publiek graag mee in het verhaal van de liederen, waarin muziek en tekst altijd in dialoog zijn en elkaar versterken. Als duo ontvingen ze coaching van Han-Louis Meijer, Phyllis Ferwerda en Noa Frenkel, en volgden ze masterclasses bij Rixt van der Kooij en Carina Vinke.