Open Monumentendagen Den Haag 2021

Gepubliceerd op 8 september 2021

Op 11 en 12 september is het weer zover: de Open Monumentendagen. De gemeente Den Haag organiseert samen met de deelnemende organisaties en instellingen dit jaar een hybride evenement.

Een beperkt aantal gebouwen is voor het publiek geopend en een groot aantal gebouwen is digitaal te bezoeken. Zo kunt u, waar u ook bent, toch al het fraais achter de gevels bewonderen. Op sommige locaties zijn er digitaal soms zelfs meer ruimtes opengesteld dan bij een fysiek bezoek!

Ook aan het monumentale Paleis Kneuterdijk kunt u dit jaar virtueel, vanuit uw luie stoel, een bezoekje brengen! De fraaie ruimtes zoals de Balzaal en de Gotische zaal zijn door middel van 360° foto’s te bewonderen.

Het thema van de Monumentendagen 2021 is ‘Mijn monument is jouw monument’. Met dit thema wordt aangesloten bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’.


Meer informatie vindt u op de website van Monumentenzorg Den Haag. Op 11 en 12 september kunt u via deze website ook de gebouwen die digitaal meedoen van binnen bekijken.