Bedrijvendagen


Hoe is het nou echt om als jurist te werken bij de Raad van State? Op de bedrijvendagen van juridische faculteitsverenigingen door het hele land geven onze juristen antwoord op deze vraag.

Tijdens de bedrijvendagen maak je op een praktische manier kennis met het werk van onze juristen. Zo behandel je onder leiding van jonge juristen van de Raad van State tijdens de workshop samen met je collega-studenten een bestuursrechtelijke casus. De juristen leggen uit welke rol zij spelen in het proces. Zo maak je kennis met één van de taken van de Raad: bestuursrechtspraak. Daarnaast vertellen ze je alles over onze andere taak: wetgevingsadvisering. En natuurlijk staan ze open voor al je vragen over carrièremogelijkheden, de sollicitatieprocedure en de werksfeer.

Waar kun je de Raad ontmoeten?

De Raad van State is in het seizoen 2019-2020 weer van de partij op bedrijvendagen die de juridische faculteitsverenigingen van de Nederlandse universiteiten in het land organiseren. Waar je ons precies tegenkomt het komende seizoen lees je hier, dus houd deze pagina goed in de gaten.

Waar kun je de Raad ontmoeten?