Verdiepen


Jouw ontwikkeling is onze ambitie

Werken bij de Raad van State betekent verdieping; vakinhoudelijke, maar ook persoonlijke groei. Er is veel ruimte voor begeleiding, opleiding, cursussen en ontwikkeling. Het werk is uitdagend en afwisselend. Je juridische kennis pas je dagelijks toe bij maatschappelijke onderwerpen. Je krijgt de eerste jaren intensieve begeleiding om daarna zelfstandig te kunnen werken en stevig in je schoenen te staan. Dit doe je in een omgeving waar veel juridische kennis is. De directie Bestuursrechtspraak heeft een mooie mix van ervaren seniorjuristen en talentvolle starters. Deze juristen hebben allemaal hart voor hun vak, houden van inhoudelijke uitdagingen en verbreden graag hun kennis.

Meetlat

Tweeënhalf tot drieënhalf jaar na binnenkomst: verdieping

Na ongeveer drie jaar word je benoemd tot ambtenaar van staat. Dit betekent dat je zelfstandig aan (complexe) zaken werkt en conceptuitspraken schrijft. Je beschikt over gedegen analytische en methodische vaardigheden en je kunt je goed uiten op papier. De benoeming tot ambtenaar van staat is een mijlpaal in je ontwikkeling bij de Raad en heeft dan ook de vorm van een officiële plechtigheid. Als de benoeming heeft plaatsgevonden, werk je zelfstandig, zonder begeleiding van seniorjuristen. Voor juristen met relevante werkervaring kan dit moment eerder zijn, omdat zij al over een deel van de hiervoor vermelde kennis en vaardigheden beschikken.

Naast het werk is er ook genoeg tijd voor ontspanning bij de Raad. De Raad van State kent een aantal verenigingen en organisaties. Zo organiseert de Personeelsvereniging uiteenlopende activiteiten voor alle collega’s.

Joeri Verweij tile

Joeri Verweij

Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Naast hard werken is er ook tijd voor leuke activiteiten