In-Housedagen en bezoeken


In-Housedagen

Op 3 juni 2022 vindt er weer een In-Housedag plaats bij de Raad van State. Ben je masterstudent rechten of werk je als jurist en ben je benieuwd naar het werk van onze juristen Bestuursrechtspraak en Advisering? Schrijf je dan nu in voor een unieke ervaring in hartje Den Haag.

Hoe schrijf ik me in?

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: werken@raadvanstate.nl. Voeg aan deze mail je cv en een korte motivatie toe en wie weet ontmoeten we elkaar dan op 3 juni in ons prachtige Paleis Kneuterdijk.

Hoe ziet een In-Housedag eruit?

De In-Housedag begint met het bijwonen van een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna ga je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op, zodat je je kunt voorbereiden en tijdens deze dag echt de diepte in kan. Een aantal juristen van de Raad begeleidt je deze dag, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werk bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je vervolgens kennis met diverse medewerkers van de Raad.

Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en bespreken we loopbaanmogelijkheden. We sluiten de dag af met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) en deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.

Bezoeken

Je kunt een bezoek aan de Raad van State brengen met bijvoorbeeld jouw faculteits-, studie- of studentenvereniging.

Tijdens zo'n bezoek vertellen we je meer over (werken bij) de Raad en woon je een zitting bij van de Afdeling bestuursrechtspraak. Zo krijg je een goede indruk van het werk van de Afdeling bestuursrechtspraak. We stemmen elke excursie af op de wensen en mogelijkheden van de groep.

Wil je meer weten, neem dan contact op met publieksvoorlichting via: 
voorlichting@raadvanstate.nl of bel: 070 - 426 4251 of 070 - 426 4025.