In-Housedagen en bezoeken


In-Housedagen


In mei 2023 is er weer een In-Housedag bij de Raad van State. Ben je masterstudent rechten of werk je als jurist en wil je je nu al aanmelden voor de In-Housedag? Dat kan! Meld je aan via wer­ken@raad­van­sta­te.nl. We ontvangen graag je cv en een korte motivatie waarom je graag deel wilt nemen.


Hoe ziet een In-Housedag eruit?

De In-Housedag begint met het bijwonen van een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna ga je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op, zodat je je kunt voorbereiden en tijdens deze dag echt de diepte in kan. Een aantal juristen van de Raad begeleidt je deze dag, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werk bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je vervolgens kennis met diverse medewerkers van de Raad.

Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en bespreken we loopbaanmogelijkheden. We sluiten de dag af met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) en deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.

Bezoeken

Je kunt een bezoek aan de Raad van State brengen met bijvoorbeeld jouw faculteits-, studie- of studentenvereniging.

Tijdens zo'n bezoek vertellen we je meer over (werken bij) de Raad en woon je een zitting bij van de Afdeling bestuursrechtspraak. Zo krijg je een goede indruk van het werk van de Afdeling bestuursrechtspraak. We stemmen elke excursie af op de wensen en mogelijkheden van de groep.

Wil je meer weten, neem dan contact op met publieksvoorlichting via: 
voorlichting@raadvanstate.nl of bel: 070 - 426 4251 of 070 - 426 4025.