In-Housedagen


De Raad van State verzorgt jaarlijks twee In-Housedagen in november en in mei. Wat kun je precies verwachten tijdens zo'n In-Housedag?

Hoe ziet een In-Housedag eruit?

De In-Housedag begint met het bijwonen van een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna ga je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op, zodat je je kunt voorbereiden en tijdens deze dag echt de diepte in kan. Een aantal jonge juristen van de Raad begeleidt je deze dag, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werk bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je vervolgens kennis met diverse medewerkers van de Raad.

Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en bespreken we loopbaanmogelijkheden. We sluiten de dag af met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) en deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.

In-Housedag 15 mei 2020

De In-Housedag van vrijdag 15 mei 2020 kan helaas niet doorgaan. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan heeft het kabinet en het RIVM maatregelen genomen. De Raad van State sluit hierbij aan met zijn beleid en besluiten.

Fleur Bouman tile

Fleur Bouman

Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Ik wist gelijk dat de Raad van State helemaal de juiste keuze was!