In-Housedagen


De Raad van State verzorgt normaal gesproken jaarlijks twee In-Housedagen in november en in mei.

Zolang in de samenleving de norm van de anderhalve meter afstand geldt, vinden er geen externe evenementen plaats in het gebouw van de Raad van State. Dat betekent dat er tot die tijd geen In-Housedag in de huidige vorm georganiseerd kan worden. Wel wordt nagedacht over een alternatieve vorm, dus houd deze pagina in de gaten!

Hoe ziet een In-Housedag er normaal gesproken uit?

De In-Housedag begint met het bijwonen van een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna ga je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op, zodat je je kunt voorbereiden en tijdens deze dag echt de diepte in kan. Een aantal jonge juristen van de Raad begeleidt je deze dag, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werk bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je vervolgens kennis met diverse medewerkers van de Raad.

Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en bespreken we loopbaanmogelijkheden. We sluiten de dag af met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) en deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.