Je carrière


Je carrière houdt niet op bij de functie van wetgevingsjurist als je bij de Raad van State werkt. Sterker nog, je verbetert je competenties en je expertise op het gebied van wetgeving en bestuur. Hierdoor heb je volop mogelijkheden om door te groeien. Jouw eigen wensen en ambities bepalen je pad.

Ervaring door te leren

Bij de directie Advisering raak je nooit uitgeleerd. We investeren daarom voortdurend in de opleiding van onze wetgevingsjuristen. Je wordt begeleid door je sectorhoofd. In overleg wordt er elk jaar een opleidingenplan opgesteld voor jouw inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Om meer zicht te krijgen op de uitvoeringspraktijk en het wetgevingsproces zijn er werkbezoeken, stages en detacheringen. Een detachering is een verplicht onderdeel om te kunnen doorstromen.

Kansrijk in de arbeidsmarkt

Wetgevingsjuristen met werkervaring bij de Raad van State zijn gewild op de arbeidsmarkt vanwege hun kennisniveau. De Raad staat bekend als een kennisintensieve organisatie met aandacht voor interne opleidingen. We vinden het belangrijk dat onze juristen zich constant blijven ontwikkelen, voor de Raad van State, maar vooral ook voor zichzelf. Juristen die bij ons hebben gewerkt, komen op zeer uiteenlopende plekken terecht: het bedrijfsleven, de advocatuur, ministeries en de wetenschap.