Ben je een net afgestudeerde, ambitieuze jurist geïnteresseerd in zaken als ruimtelijke ordening, milieuvraagstukken of vreemdelingenzaken? Dan is een baan bij de directie Bestuursrechtspraak misschien iets voor jou. Als jurist bij de hoogste bestuursrechter van Nederland, zet je je tanden in zaken waarvan de uitspraak direct invloed heeft op de wereld om je heen. En dat vraagt ook wat van jou: we zoeken toegewijde juristen, die boven zichzelf uit willen groeien. Ook werken aan opvallende zaken en bepalende uitspraken? Begin je carrière bij de Raad van State.
Je leest in dit gedeelte meer over hoe je als starter aan de slag kan in de bestuursrechtspraak. Wil je juist als wetgevingsjurist aan de slag bij de Raad van State? Dat kan alleen door de tweejarige Masteropleiding aan de Academie voor Wetgeving te volgen.

Het eerste jaar

Verdere loopbaan

Hoe ziet het eerste jaar er uit?

Doorgroeimogelijkheden binnen en buiten de Raad.

Wie werken er?

De juristen bij de Raad zijn van allerlei pluimage.

Digitaal loket

Dit loket biedt burgers de mogelijkheid om digitaal een (hoger) beroepschrift in  te dienen. Gebruikt u Internet Explorer? Dan is minimaal versie 7 nodig.

Lees meer

E-mailservice

Wilt u weten wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak doet in een specifieke zaak?
Lees meer

​Uitspraken opvragen

Uitspraken die voor 1 april 2002 zijn gedaan, staan niet op de site, maar kunt u wel opvragen. 

Lees meer

Voortgang procedure

Wilt u weten wat de voortgang is van een bepaalde zaak bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Vul in het voortgangsoverzicht het zaaknummer in.

Lees meer

Abonnementenservice

Meld u aan en ontvang ons nieuws in uw mailbox. U kunt zich opgeven voor de rubrieken persberichten, selectie van actuele uitspraken, persagenda en samenvatting adviezen.
Aanmelden

Proceskosten

Dit formulier kunt u invullen voor een eventuele vergoeding van proceskosten voor een zaak bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Lees meer