Ontmoet de Raad tijdens de juridische bedrijvendagen

Wat voor werk doet een startend jurist bij de Raad van State? Op de bedrijvendagen van juridische faculteitsverenigingen door het hele land geven we antwoord op die vraag. We zijn hier met een aantal van onze jonge juristen aanwezig en verzorgen onder meer een workshop.

Praktische kennismaking

Tijdens de bedrijvendagen maak je op een praktische manier kennis met het werk van onze juristen. Zo behandel je onder leiding van jonge juristen van de Raad van State tijdens de workshop samen met je collega-studenten een bestuursrechtelijke casus. De juristen leggen uit welke rol zij spelen in het proces. Zo maak je kennis met één van de taken van de Raad: bestuursrechtspraak. Daarnaast vertellen ze je alles over onze andere taak: wetgevingsadvisering. En natuurlijk staan ze open voor al je vragen over carrièremogelijkheden, de sollicitatieprocedure en de werksfeer.

Waar kun je de Raad ontmoeten?

De Raad van State is in het seizoen 2017-2018 weer van de partij met presentaties en workshops op de juridische bedrijvendagen in het land. Hieronder lees je waar je ons het komende seizoen kunt ontmoeten:

Donderdag 22 maart 2018

Juridische Bedrijvendag Tilburg

Magister JFT - Tilburg University.

Donderdag 17 mei 2018

Amsterdamse Juridische Bedrijvendag

Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendag - Vrije Universiteit Amsterdam.