Elke week doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een groot aantal uitspraken. Dat zijn uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) en in voorlopige voorzieningen. Deze uitspraken publiceert de Raad van State op de dag van openbaarmaking op deze site. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u hier.

Informatie

Hoofdzaken

Hier vindt u informatie over de openbaarmaking van uitspraken en de publicatie van uitspraken op de website.

Elke woensdag wordt uitspraak gedaan in een groot aantal zaken. Elke maandag om 14.00 uur wordt dit aangekondigd.

Voorlopige voorzieningen

Vreemdelingenzaken

Een overzicht van de uitspraken in voorlopige voorzieningen van deze week. De tekst van de uitspraken verschijnt elke werkdag om 14.00 uur.

Een actueel overzicht van nummers van vreemdelingenzaken waarin de Afdeling bestuursrechtspraak om 14.00 uur uitspraak doet.

Digitaal loket

Dit loket biedt burgers de mogelijkheid om digitaal een (hoger) beroepschrift in  te dienen. Gebruikt u Internet Explorer? Dan is minimaal versie 7 nodig.

Lees meer

E-mailservice

Wilt u weten wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak doet in een specifieke zaak?
Lees meer

​Uitspraken opvragen

Uitspraken die voor 1 april 2002 zijn gedaan, staan niet op de site, maar kunt u wel opvragen. 

Lees meer

Voortgang procedure

Wilt u weten wat de voortgang is van een bepaalde zaak bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Vul in het voortgangsoverzicht het zaaknummer in.

Lees meer

Abonnementenservice

Meld u aan en ontvang ons nieuws in uw mailbox. U kunt zich opgeven voor de rubrieken persberichten, selectie van actuele uitspraken, persagenda en samenvatting adviezen.
Aanmelden

Proceskosten

Dit formulier kunt u invullen voor een eventuele vergoeding van proceskosten voor een zaak bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Lees meer