Uitspraak 202201725/2/R3


Volledige tekst

202201725/2/R3.
Datum uitspraak: 13 mei 2022

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

PROCES-VERBAAL van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen:

[verzoeker] en anderen, wonend te Ruinerwold, gemeente De Wolden,

verzoekers,

en

de raad van de gemeente De Wolden,

verweerder.

Openbare zitting gehouden op 10 mei 2022 om 14:30 uur.

Tegenwoordig:

Staatsraad mr. E.J. Daalder, voorzieningenrechter
griffier: mr. S.M.W. van Ewijk

Verschenen:

De raad van de gemeente De Wolden, vertegenwoordigd door mr. R. Molenaar;

Dumas Groep, vertegenwoordigd door [gemachtigden].

Het beroep richt zich tegen het besluit van de raad van 27 januari 2022, waarbij het bestemmingsplan "[locatie] Ruinerwold" is vastgesteld. [verzoeker] en anderen hebben de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzieningenrechter wijst het verzoek af.

Daartoe overweegt hij het volgende.

De voorzieningenrechter constateert dat verzoekers niet zijn verschenen. De voorzieningenrechter geeft aan dat de Afdeling het beroep in deze zaak waarop de Crisis- en herstelwet van toepassing is, kan behandelen op de zitting van 29 juni 2022 op een nader te bepalen tijdstip. De voorzieningenrechter vraagt aan de vertegenwoordigers van Dumas Groep of zij bereid zijn toe te zeggen dat op het perceel [locatie] te Ruinerwold totdat in de bodemprocedure uitspraak is gedaan geen sloop- of bouwactiviteiten zullen worden verricht. Dumas Groep zegt dat toe.

De voorzieningenrechter stelt vast dat er gelet op het vorenstaande geen spoedeisend belang is bij inwilliging van het verzoek. De voorzieningenrechter wijst het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening daarom af.

De voorzieningenrechter is verhinderd de uitspraak te ondertekenen

De griffier is verhinderd de uitspraak te ondertekenen

867