Uitspraak 202105339/2/R2


Volledige tekst

202105339/2/R2.
Datum uitspraak: 12 oktober 2021

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

PROCES-VERBAAL van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen:

[verzoeker] en anderen, allen wonend te Liessel, gemeente Deurne,

verzoekers,

en

het college van burgemeester en wethouders van Deurne,

verweerder.

Openbare zitting gehouden op 12 oktober 2021 om 01:00 uur.

Tegenwoordig:

Staatsraad mr. E.A. Minderhoud, voorzieningenrechter

griffier: mr. M.A. Graaff-Haasnoot

Verschenen:

[verzoeker] en [verzoeker A];

Het college, vertegenwoordigd door B. Rademacher;

[partij A] en [partij B].

====================================

Het beroep richt zich tegen het besluit van het college van 25 mei 2021 waarbij het wijzigingsplan "[locatie], Liessel" is vastgesteld. [verzoeker] en anderen hebben tegen dit besluit beroep ingesteld en de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzieningenrechter

wijst het verzoek af.

Daartoe overweegt hij het volgende:

De voorzieningenrechter stelt vast dat initiatiefnemer op 11 augustus 2021 een omgevingsvergunning heeft aangevraagd die voorziet in de realisering van de gewenste bestemming zoals beschreven in het wijzigingsplan. Ook stelt de voorzieningenrechter vast dat de aanvrager en het college ter zitting hebben toegezegd dat de beslissing op die aanvraag met instemming van de aanvrager wordt aangehouden totdat de Afdeling in de hoofdzaak heeft beslist. Gelet daarop is geen sprake van een spoedeisend belang bij het treffen van een voorlopige voorziening. Voor een proceskostenveroordeling ziet de voorzieningenrechter geen aanleiding.

De voorzieningenrechter is verhinderd de uitspraak te ondertekenen.  De griffier is verhinderd de uitspraak te ondertekenen.

531-965