RSS-feeds voor uitspraken en adviezen

De uitspraken en de adviezen van de Raad van State bijhouden zonder dat u de website hoeft te bezoeken? Dat kan nu, dankzij RSS-feeds voor uitspraken en adviezen. U krijgt automatisch een melding als er een nieuwe uitspraak of een nieuw advies op de website van de Raad van State is gepubliceerd. Hieronder leest u wat een RRS-feed is en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Wat is een RSS-feed?

Een RSS-feed stelt nieuwe informatie op een website beschikbaar aan anderen. RSS-feed staat voor een tekst in een bepaalde standaardopmaak, gekoppeld aan een link naar een actualiteit. 

Aangeboden RSS-feeds

De Raad van State biedt twee verschillende RSS-feeds aan: een voor de wetgevingsadviezen die de Afdeling advisering heeft vastgesteld en een voor de uitspraken die de Afdeling bestuursrechtspraak heeft gedaan. U kunt hierbinnen uw keuze nog verder verfijnen; naar soort procedure, naar ministerie of naar rechtsgebied. U kunt hieronder op een van de twee links klikken en vervolgens uw keuze in uw RSS-reader invoeren. 

De keuzes zijn:

RSS-reader

Om RSS-feeds te kunnen ontvangen, moet u over een RSS-reader beschikken. Een RSS-reader is een programma waarin de RSS-feeds te lezen zijn. Een RSS-reader kunt u downloaden via internet. Er zijn veel soorten RSS-readers beschikbaar. Een veelgebruikte gratis RSS-reader is te vinden op http://www.feedreader.com.