Vice-president mr. J.P.H. Donner wordt regelmatig uitgenodigd te spreken bij symposia, congressen en andere bijeenkomsten. Vaak gaat het over staatsrecht en wetgeving. Daarnaast spreekt hij ook over bredere maatschappelijke ontwikkelingen. Hij houdt ook toespraken als President van de Oorlogsgravenstichting.    

De Guidolezing 2017 door de vicepresident van de Raad van State, mr. J.P.H. Donner, uitgesproken in Kasteel Woerden

Donderdag 16 november 2017

Geen aardse macht, vraagteken, zo luidt de uitnodiging voor vanavond. Laat ik gelijk duidelijk maken; het gaat bij uitstek om aardse macht.

Tweede Miguel Pourier-lezing door de vice-president van de Raad van State, mr. J.P.H. Donner, in Kralendijk Bonaire

Zondag 29 oktober 2017

Mensen die we eren, herdenken we met beelden, geschrift of portret; mensen die ons zijn voorgegaan herinneren ons ons met foto’s, memento’s en brieven, en wat we niet willen vergeten, herbeleven we met boeken, vieringen en plaquettes.

Toespraak mr. J.P.H. Donner, president van de Oorlogsgravenstichting, tijdens herdenking Slag bij Javazee op Surabaya

Maandag 27 februari 2017

‘All ships follow me’; dat signaal hangt hier vandaag aan de gaffel. 75 jaar geleden bestond dat signaal nog niet, maar was het wel het sein, tot driemaal toe, waarmee Doorman leiding gaf aan de wanhopige strijd die tot de nacht zou duren.

Toespraak vice-president van de Raad van State, mr. J.P.H. Donner, in het kader van de Nederlandse City Lunches in de Dutch Church in Londen

Donderdag 19 januari 2017

De lezer van Nederlandse kranten ziet met enige regelmaat koppen dat de Raad van State iets zegt, iets toestaat of iets verbiedt. Een buitenstaander zou denken dat voor lezers onmiddellijk duidelijk is waar Raad van State voor staat.

  • Toespraken Vice-President van 2016
  • Toespraken Vice-President van 2015
  • Toespraken Vice-President van 2014
  • Toespraken Vice-President van 2013
  • Toespraken Vice-President van 2012