Publieks- en persinformatie over rechtszitting Groningse gaswinning

Gepubliceerd op 8 september 2015

Op 10 september en, zo nodig, op 11 september behandelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een rechtszitting de beroepen tegen de instemmingsbesluiten van de minister van Economische Zaken voor de gaswinning uit het Groningenveld. De zitting begint op beide dagen om 11.00 uur en vindt plaats in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Voorzieningen publiek

Vanwege de beperkte ruimte in de rechtszaal zal daar voorrang worden gegeven aan procespartijen en hun vertegenwoordigers. Belangstellenden kunnen de rechtszaak in het gebouw van de Raad van State volgen. Het is niet mogelijk om daarvoor plaatsen te reserveren.

Voorzieningen pers

Audiovisuele media
Vanwege de beschikbare ruimte in de rechtszaal zijn voor het maken van beeld- en geluidsopnamen twee plaatsen beschikbaar. De Raad van State stelt deze twee plaatsen beschikbaar aan ANP Video en RTV Noord. Helaas betekent dit dat andere media geen opnamen kunnen maken van de rechtszitting. Buiten de rechtszaal, in de publieksruimte bij de rechtszalen, kunnen andere cameraploegen wel beeldopnamen maken. We verzoeken die cameraploegen uitdrukkelijk om zich zo snel mogelijk bij de persvoorlichters te melden.

Fotografen
In principe hanteert de Raad van State voor fotografen geen beperkte toelatingsregeling. Zij worden in de gelegenheid gesteld kort voor het begin van de rechtszitting foto's te maken van de staatsraden, de griffier en de partijen in deze zaak. Na dit fotomoment verlaten zij de rechtszaal. In de publieksruimte buiten de rechtszaal is het toegestaan foto's te maken.

Schrijvende pers
Voor de schrijvende pers is een aantal stoelen gereserveerd. De meeste stoelen zijn inmiddels vergeven.

Bereikbaarheid

De binnenstad van Den Haag is momenteel slecht bereikbaar omdat het doorgaand verkeer over het Tournooiveld tussen het Korte en Lange Voorhout in beide richtingen volledig is afgesloten. Voor meer informatie; zie de website van de gemeente Den Haag.

Vragen?

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met de persvoorlichters.