Publieks- en persinformatie over rechtszitting Groningse gaswinning op 10 en 11 september

Gepubliceerd op 31 augustus 2015

De rechtszitting over de beroepen tegen de instemmingsbesluiten van de minister van Economische Zaken voor de gaswinning uit het Groningenveld wordt gehouden op donderdag 10 september. Mocht het nodig zijn, dan zal de zitting worden voortgezet op vrijdag 11 september. De zitting begint op beide dagen om 11.00 uur en vindt plaats in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Voorzieningen publiek

Belangstellenden kunnen de zitting bijwonen, maar vanwege de beperkte ruimte in de rechtszaal zal voorrang worden gegeven aan procespartijen en hun vertegenwoordigers. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren.

Voorzieningen pers

Audiovisuele media
Vanwege de beschikbare ruimte in de rechtszaal zijn voor het maken van beeld- en geluidsopnamen twee plaatsen beschikbaar. Bij grotere belangstelling zal de Raad van State een toelatingsregeling instellen.

Fotografen
In principe hanteert de Raad van State voor fotografen geen toelatingsregeling. Zij worden in de gelegenheid gesteld kort voor het begin van de rechtszitting foto's te maken van de staatsraden, de griffier en de partijen in deze zaak. Na dit fotomoment verlaten zij de rechtszaal. In de publieksruimte buiten de rechtszaal is het toegestaan foto’s te maken.

Schrijvende pers
Voor de schrijvende pers is een aantal stoelen in de rechtszaal gereserveerd. De Raad van State kan een toelatingsregeling instellen bij grote belangstelling.

Aanmelden pers
Geïnteresseerde pers kan zich tot en met uiterlijk maandag 7 september 12.00 uur aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam, functie en (type) medium. Geaccrediteerde pers wordt uiterlijk dinsdagochtend 8 september per e-mail geïnformeerd. Vragen? Neem contact op met de persvoorlichters.