Nieuwbouw bij Bronovo ziekenhuis in Den Haag kan doorgaan

Gepubliceerd op 25 november 2009

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag (25 november) in een uitspraak bepaald dat de bouw van een appartementencomplex, een parkeergarage en een zorgcentrum op het terrein van het Bronovo ziekenhuis kan doorgaan. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag had in januari 2007 een bouwvergunning voor dit nieuwbouwproject verleend.

De wijkvereniging Benoordenhout en een aantal omwonenden waren het niet eens met de bouwplannen en waren in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens hen leidt de in- en uitrit van de parkeergarage op de Van Hogenhoucklaan tot verkeersonveilige situaties. Ook zouden er volgens hen meer parkeerplaatsen moeten worden aangelegd.

De Raad van State heeft deze bezwaren ongegrond verklaard en de bouwvergunning in stand gelaten. Volgens de hoogste bestuursrechter zal de situatie bij de in- en uitrit op de Van Hogenhoucklaan niet zo zijn dat het gemeentebestuur uit het oogpunt van verkeersveiligheid de bouwvergunning niet had mogen verlenen. Bovendien heeft het gemeentebestuur onderzocht dat de ruim 200 parkeerplaatsen in de parkeergarage voldoende zijn voor de auto's van zowel de bewoners van het appartementencomplex als de bezoekers van het zorgcentrum. Met deze uitspraak bevestigt de Raad van State een eerdere uitspraak van de rechtbank in Rotterdam van december 2008.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

Lees hier de volledige tekst van de uitspraak met zaaknummer 200900955/1.