Website Raad van State ingrijpend vernieuwd

Gepubliceerd op 26 juni 2003

De website van de Raad van State (www.raadvanstate.nl) is ingrijpend vernieuwd. Niet alleen is de site gebruiksvriendelijker geworden. Ook staan, naast de wetgevingsadviezen, bijna alle uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak op de site. Verder biedt de site veel informatie over de Raad van State. De Raad heeft sinds november 2000 een website. In de loop van de tijd is deze gegroeid, maar daardoor minder gebruiksvriendelijk geworden.

De oude site werd meer een enorme databank waarin te weinig gebruik werd gemaakt van de mogelijkheden die internet biedt. Nu zijn zowel de vormgeving als navigatie aangepast. De oude site sloot niet aan op de huisstijl van de Raad. In de nieuwe site zijn de elementen, zoals de kleuren, het logo en de in veel huisstijldragers terugkerende stippen terug te vinden. Daarnaast was de oude site door zijn structuur erg traag. De nieuwe website is aanzienlijk sneller geworden. De belangrijkste verbeteringen is dat, naast de uitspraken in hoofdzaken, ook de voorlopige voorzieningen van de Afdeling bestuursrechtspraak nu ook op de site van de Raad van State staan en gemakkelijk met zoektermen zijn te vinden.

Tot op heden werd hiervoor gebruik gemaakt van de site van rechtspraak.nl. Hiermee is de Raad van State het enig rechterlijke college in Nederland dat de gehele tekst van zijn uitspraken op de dag van openbaarmaking direct op de site zet. In de loop van dit jaar zullen ook de uitspraken in vreemdelingenzaken op de site worden geplaatst. De vernieuwde website is door reclamebureau SSA Advertising uit Amstelveen ontworpen. Zij hebben zorggedragen voor het concept, design en functioneel ontwerp. Projektiecolor uit Hoofddorp is verantwoordelijk voor de techniek, het bouwen en de hosting. D

e website is op ASP gebaseerd en wordt door de Raad van State volledig zelf beheerd door middel van een door Projektiecolor ontwikkeld Content Management Systeem.