Mr. Mildred Schwengle wordt nieuwe staatsraad voor Aruba

Gepubliceerd op 30 juni 2017

De Rijksministerraad heeft vandaag, vrijdag 30 juni 2017, besloten om mevrouw mr. M.G.M. Schwengle aan Zijne Majesteit de Koning voor te dragen voor een benoeming tot staatsraad van het Koninkrijk.

Zij zal bij de Afdeling advisering van de Raad van State van het Koninkrijk in dienst treden als staatsraad voor het land Aruba. Wanneer zij precies bij de Raad van State begint, wordt later bekend gemaakt.

Mildred (Milly) Schwengle (1964) studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1990 tot 1992 was zij plaatsvervangend officier van justitie bij het Openbaar Ministerie in Aruba. Daarna was zij tot 1994 griffier bij het Gerecht in Eerste Aanleg. In 1994 maakte zij de overstap naar de advocatuur. Sinds 1999 is zij managing partner bij het advocatenkantoor HBN Law in Aruba.

Mr. Mildred Schwengle volgt dr. Mito Croes op als staatsraad van het Koninkrijk voor Aruba, die tot 1 juni 2016 staatsraad voor Aruba was en kort daarna overleed.

De Afdeling advisering van de Raad van State van het Koninkrijk vergadert eens per maand op woensdag en adviseert in hoofdlijnen over dezelfde zaken als de Afdeling advisering van de Raad van State. Bij de Raad van State van het Koninkrijk gaat het daarbij over aangelegenheden die niet alleen Nederland, maar het gehele Koninkrijk raken: rijkswetten, algemene maatregelen van rijksbestuur en rijksverdragen.

In de Afdeling advisering van de Raad van State van het Koninkrijk zitten de leden van de Afdeling advisering van de Raad van State plus de leden die aangewezen zijn door de andere landen van het Koninkrijk.