Een nieuwe website!


Vanaf 28 februari heeft de Raad van State een nieuwe website. Het werd tijd voor een nieuw jasje. Een meer eigentijdse en modernere uitstraling, met meer ruimte voor beeld en met een duidelijk overzicht van de verschillende taken van de Raad van State.

Maar uiteraard met behoud van het goede dat de website de afgelopen jaren al heeft geboden. Daar hebben we niet aan getornd. Alle uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak en alle adviezen van de Afdeling advisering zijn uiteraard nog steeds met volledige tekst te raadplegen. Al onze publicaties zijn nog steeds te downloaden. De indeling van de rubrieken hebben we alleen nog wat overzichtelijker gemaakt.

Vanzelfsprekend zal het voor onze trouwe bezoekers even wennen zijn. Zo werkt dat nu eenmaal met veranderingen. Maar wij hopen dat u snel uw weg zult vinden op onze nieuwe website.

Adviezen

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar onze wetgevingsadviezen? Welke wetsvoorstellen we in behandeling hebben, welke adviezen de Afdeling advisering inmiddels heeft vastgesteld of welke adviezen zijn gepubliceerd, al dan niet met een samenvatting? U vindt deze allemaal overzichtelijk bij elkaar in onze rubriek Adviezen. U kunt eenvoudig zoeken op zoektermen en uw zoekopdracht op de pagina zelf verder verfijnen naar datum, status of procedure. In de adviezendatabank staan inmiddels een kleine 10.000 documenten. Alle adviezen van de Raad van State vanaf 2000 zijn gepubliceerd.

Uitspraken

Ben u op zoek naar rechterlijke uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak? Dan vindt u alles overzichtelijk bij elkaar in de rubriek Uitspraken. Zowel de uitspraken die we al met volledige tekst hebben gepubliceerd als de aankondiging op maandag van de uitspraken in hoofdzaken die we op woensdagochtend openbaar maken. Ook de uitspraken in voorlopige voorziening en de uitspraken in vreemdelingenzaken kunt u als afzonderlijke categorie bekijken. Het systeem van de dagelijkse publicatiemomenten van uitspraken is niet gewijzigd. We hebben nu wel alles in één rubriek geplaatst, zodat u alle relevante informatie op één pagina ziet staan en u niet verder hoeft te zoeken op de website. Ook op deze pagina kunt u eenvoudig zoeken op zoektermen en uw zoekopdracht zelf verder verfijnen naar datum en procedure. Voor de media hebben we de verfijning aangebracht van publiciteitsgevoelige uitspraken. In de uitsprakendatabank staan inmiddels ruim 92.000 documenten.

Zoeken naar andere informatie

Bent u op zoek naar andere informatie op de website? Dan kunt u gebruikmaken van het zoekveld op de homepage. Als u een zoekterm invult, dan opent er direct een scherm dat u verder helpt. In dit scherm worden al de eerste resultaten van uw zoekopdracht getoond. U kunt ook verder zoeken in specifieke collecties.

Graag uw medewerking

Wij hebben in de voorbereiding veel aandacht besteed aan de (volledige en correcte) inhoud van de website en de werking van de website meermalen getest. Mocht u desondanks iets vreemds of een foutje ontdekken of merken dat bijvoorbeeld een hyperlink niet werkt, dan doet u ons een groot plezier als u ons dit meteen laat weten. U kunt hiervoor gebruikmaken van onderstaand formulier. Wij kunnen dan snel actie ondernemen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Geef hier uw opmerkingen aan ons door