Mr. J.C. Oosterveld (Ede)


Gegevens

mr. J.C. (Hans) Oosterveld
Hans Oosterveld Mediation
Bergendaal 16
6715 JZ Ede
Tel: 0318 637528
E-mail: hom@xs4all.nl
Website: www.mediatorscollectief.nl
Uurtarief: € 180,- (exclusief BTW en reis- en verblijfkosten); werkt ook op basis van toevoeging door de Raad van Rechtsbijstand
Bankrekening: Rabobank NL14RABO0387007202 t.n.v. J.C. Oosterveld, Ede

Curriculum Vitae

Hans Oosterveld heeft meer dan 13 jaar ervaring als mediator. Hij heeft ruim 35 jaar werkervaring bij de lokale overheid en kent de procedures en de cultuur bij de overheid als zijn broekzak. Zijn Iangjarige en veelzijdige levenservaring maakt hem extra geschikt voor het prachtige vak van mediator. Vanuit een basis als jurist is hij vertrouwd met zorgvuldigheidsnormen in het maatschappelijk verkeer. Via managementfuncties heeft hij zich verder ontwikkeld en thans gaat zijn professionele belangstelling vooral uit naar de interactie tussen mensen, tussen organisaties en hun cliënten en naar de drijfveren van mensen en organisaties. Hij benadrukt het belang van goede, effectieve communicatie. Hans is een all round mediator, met een aantal specifieke aandachtsgebieden:

  • geschillen tussen burger en overheid;
  • verstoorde familieverhoudingen;
  • burenruzies;
  • conflicten op de werkvloer;
  • dader-/slachtoffergesprekken in het strafrecht.

Zijn werkwijze kenmerkt zich door gestructureerd en oplossingsgericht werken met tegelijkertijd veel aandacht voor de mens en zijn/haar emoties. Hij houdt van uitdagende projecten en ‘onmogelijke’ opgaven. Zijn motto is: de vrede van Ede. Hij is lid van de Vereniging Mediators Overheid, aangesloten bij een landelijke organisatie, het Mediators Collectief, en werkt voor rechtbank, gerechtshof, juridisch loket en Raad voor Rechtsbijstand. Ook is hij projectmatig betrokken geweest bij de invoering van mediation in gemeenten. In twee boeken staan bijdragen van zijn hand. Af en toe houdt hij een lezing. Ook coacht hij startende collega’s.


mr-j-c-oosterveld